Drømmer du om å bli båteier? Eller har du lyst på ny bil? Kanskje har du lyst til å komme deg til varmere strøk, eller så er det noe helt annet som frister. Hvorfor bare drømme når du sover, når du kan realisere drømmene gjennom et enkelt lån? Mange vil nok ha sine meninger om hvorvidt dette er en god idé, men med god planlegging og kontroll på økonomien kan et lån for å realisere drømmer absolutt være det som gir deg det lille ekstra i hverdagen som du behøver for å trives.

Uansett hva du drømmer om, så kan du få det

Men kan man låne penger til akkurat hva man vil? Heldigvis er det enkle svaret på det spørsmålet ja, og det er det nok mange som ikke er klar over. Gjennom et forbrukslån kan man nemlig låne til akkurat det man ønsker, enten det er ny bil, hytte, bryllup, reise eller hva det enn måtte være. Det finnes ikke noen restriksjoner som sier hva du kan og ikke kan bruke pengene på, verken lovskrevet eller fra bankenes side. Høres kanskje for godt ut til å være sant vil nok noen tenke, men det er det faktisk ikke.

Dessuten trenger du heller ikke stille med sikkerhet for å ta opp et forbrukslån. Kort forklart betyr det at du kun trenger å ha en jobb/fast inntekt og grei kontroll på økonomien, så er lånet innenfor rekkevidde. Enklere kan det knapt bli.

Bør ikke låne unødvendig

Allikevel er det viktig at man kun låner penger dersom man faktisk er et behov for det. Renten på usikrede lån er vesentlig høyere enn hva man kanskje er vant med fra boliglån eller studielån, og derfor er det unødvendig å ta opp et lån til noe man strengt tatt ikke trenger. Kjøpte man for eksempel ny TV i fjor, så er det relativt unødvendig å kjøpe seg ny flatskjerm i år med lånte penger. Rett og slett fordi ekstrakostnaden ved et slikt lån er såpass stor at den neppe vil være verdt det i lengden.

Samtidig kan man fort bli «bitt av basillen» når man tar opp slike let tilgjengelige lån, og derfor mener vi at man først bør søke når man har en plan og en drøm man virkelig vil oppfylle. Sett opp en skikkelig nedbetalingsplan og vær sikker på at du har råd til å betale lånet du tar opp, så går det nok veldig bra!

Hvordan får man et slikt lån?

Det skal slettes ikke så mye til å få et lån som oppfyller drømmene dine. Er du av myndig alder, har fast jobb eller fast inntekt og ikke noen betalingsanmerkninger, så vil du trolig få innvilget søknaden. Riktignok må inntekten din samsvare med det beløpet du ønsker å låne, og visse andre faktorer (som en kredittsjekk) kan påvirke søknaden din, men generelt sett vil vi si at personer med normal økonomi som har jobb ikke vil ha noe problem med å få innvilget søknaden. Det finnes svært mange banker på nettet som tilbyr forbrukslån, så her er det bare å velge og vrake!